Uz podršku Ministarstva ekonomije lakše do zaposlenja

Bez autora
May 23 2010

Od 15. juna 2010. godine Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja počeće sa šestomesečnim programom prakse za dvadeset četvoro mladih diplomaca i studenata apsolvenata. Cilj je da se najboljima pruži šansa da prvo radno iskustvo steknu upravo u Ministarstvu ekonomije kako bi, nakon obavljene prakse, što pre pronašli svoj prvi posao. Ministarstvo ekonomije će svim polaznicima koji uspešno prođu program prakse, izdati posebnu potvrdu koju će moći da prilože prilikom traženja prvog posla. Na program prakse u Ministarstvu ekonomije mogu se prijaviti mladi diplomci ili apsolventi, državljani Srbije, na studijama drugog stepena, kao i na osnovnim studijama u trajanju od najmanje četiri godine na visokoškolskim ustanovama sa akreditacijom Ministarstva prosvete, i to u oblasti ekonomskih, pravnih, političkih, organizacionih i filoloških nauka. Zainteresovani kandidati moraju imati najmanje prosečnu ocenu 8,00 tokom studija, znanje engleskog jezika i rada na računaru.

Uz podršku Ministarstva ekonomije lakše do zaposlenjaOd 15. juna 2010. godine Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja počeće sa šestomesečnim programom prakse za dvadeset četvoro mladih diplomaca i studenata apsolvenata.

Cilj je da se najboljima pruži šansa da prvo radno iskustvo steknu upravo u Ministarstvu ekonomije kako bi, nakon obavljene prakse, što pre pronašli svoj prvi posao. Ministarstvo ekonomije će svim polaznicima koji uspešno prođu program prakse, izdati posebnu potvrdu koju će moći da prilože prilikom traženja prvog posla.

Na program prakse u Ministarstvu ekonomije mogu se prijaviti mladi diplomci ili apsolventi, državljani Srbije, na studijama drugog stepena, kao i na osnovnim studijama u trajanju od najmanje četiri godine na visokoškolskim ustanovama sa akreditacijom Ministarstva prosvete, i to u oblasti ekonomskih, pravnih, političkih, organizacionih i filoloških nauka. Zainteresovani kandidati moraju imati najmanje prosečnu ocenu 8,00 tokom studija, znanje engleskog jezika i rada na računaru.

Prednost će imati oni kandidati koji imaju preporuku profesora matičnog fakulteta i dodatno usavršavanje. Kandidati koji uđu u uži izbor biće testirani.

Zainteresovani kandidati do 1. juna 2010. godine treba da pošalju svoje aplikacije na adresu Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja, Bulevar kralja Aleksandra 15, Beograd, sa naznakom “Prijava za praksu” ili email: praksa@merr.gov.rs

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik